Удивително нещо са пакетчетата чай. Едната половина от човечеството ги

...
Удивително нещо са пакетчетата чай. Едната половина от човечеството ги
Коментари Харесай

Не изхвърляйте пакетчетата с чай! За какво могат да се използват?

Удивително нещо са пакетчетата чай. Едната половина от човечеството ги отхвърля, другата на драго сърце си вари чай с тях, а в свободното си време измисля по какъв начин да ги употребява в дома си.

Ето най-оригиналните и работещи хрумвания:

Маска за очи

Поставете пакетчетата чай в хладилника да се охладят, след което ги поставете върху затворените си очи за няколко минути, с цел да се отървете от тъмните кръгове. Кофеинът в чая има прелестен резултат върху кръвоносните съдове в тази част на лицето. Ще изглеждате доста по-свежи и по-весели. Между другото, той е потребен освен за кожата, само че и за зрението.

Овлажняване на кожата

Сварете още веднъж употребявани пакетчета чай, с цел да овлажните сухата кожа. Оставете да изстине и изсипете тази отвара в разпръсквач. След това просто нанесете получената течност щедро върху кожата си. Можете да го вземете със себе си на разходка и да го употребявате вместо безценен козметичен спрей за лице. Ако нямате шише за спрей, можете просто да потопите памучен тампон в течността. Всеки чай работи, само че антиоксидантите в зеления чай са изключително ефикасни при рехидратирането на сухата кожа.

В помощ при слънчево изгаряне

Всички се опитваме да заобикаляме слънчевите изгаряния, само че от време на време те се случват ненадейно. Спреят, изработен по рецептата нагоре, може да помогне и в тази обстановка. В случай, че зоната на изгаряне е дребна, можете леко да разтриете повредената кожа непосредствено с влажна торбичка чай. Ще бъде още по-приятно, в случай че първо го поставите за малко в хладилника.

Лечение при ухапвания от инсекти

Чаените торбички също могат да имат успокоителен резултат при ухапвания от комари и други дребни инсекти. За да извършите това, нанесете влажна, охладена торбичка чай върху засегнатата зона. Чаят може да помогне за понижаване на възпалението и дразненето. Този способ е изключително подобаващ за тези, които избират естествени средства, а не фармацевтични препарати.

Пази съдовете за готвене от наслойка
Надали някой се сеща, че пакетчетата от чай имат тези 10 приложения
Пиенето на чай може да се трансформира в следобеден или утринен обред, комбинират с забавен диалог или с оставане уединено със себе си....
Прочети повече
Избършете металните кухненски принадлежности с влажна торбичка за чай. Танините в състава му ще предпазят съдовете от окисляване и ще предотвратят образуването на наслойка.

Отървете се от жилавостта на месото

Не доста мекото месо ще избави марината от слаб чай, към който можете да добавите вода или вино. Оставете продукта да се маринова за няколко часа. Чаят ще направи месото нежно и ще му придаде изтънчен мирис.

Отстранете мазнината от съдовете

Потопете употребяваните торбички в гореща вода и накиснете в нея мръсните съдове – за една нощ танините ще разтворят цялата лой. На идващия ден ще премахнете всички замърсявания без проблем.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР