Учуден съм от нивото на слуховете и неверните новини. С

...
Учуден съм от нивото на слуховете и неверните новини. С
Коментари Харесай

Кунчев отрече слуховете за затваряне на училищата през октомври


Учуден съм от равнището на слуховете и погрешните вести. С тези думи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разяснява пред Нова тв публикуваните изказвания, че през октомври учебните заведения още веднъж ще бъдат затворени и ще се премине към напълно отдалечено образование. По думите му сега се прецизира при какъв % инфектирани деца в едно учебно заведение ще се минава към цялостното му затваряне. Засега концепцията е да се карантинират избрани класове.

Предлага се при положение, че над 10% от всички деца в едно учебно заведение са позитивни за COVID-19, да се минава в електронна форма на образование, изясни Кунчев, който в понеделник се е срещнал с съответните хрумвания на специалистите. Той обаче посочи: " Подготвеният документ е много комплициран и много теоретичен и мъчно ще бъде открит приложение в практиката. Животът е много по-разнообразен от това, което си мислим и вкарването му в такива граници много пречи ".

Кунчев изясни, че дейностите на здравните управляващи ще зависят главно от това по какъв начин се популяризира вируса - централизирано или разпръснато. " Не е едно и също в един регионален град да има 100 инфектирани, само че 95 от тях да са в старческия дом и да има 100 инфектирани, само че те да са разпръснати в целия град ", разяснява той.

" Не мисля, че при каквато и да е заболеваемост ще стигнем и до затваряне и блокиране на градове, оказа се, че тази мярка е с доста тежки стопански последствия и не дава чак толкоз принос от здравна позиция ", сподели още Ангел Кунчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР