Учителите в страната могат да използват безплатни електронни образователни ресурси,

...
Учителите в страната могат да използват безплатни електронни образователни ресурси,
Коментари Харесай

Безплатни помагала улесняват учителите на деца от Украйна

Учителите в страната могат да употребяват безвъзмездни електронни просветителни запаси, с цел да улеснят образованието по български език на децата от Украйна.

На уеб страницата на МОН са оповестени пособия и спомагателни материали, създадени от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците. Можете да ги видите .

За украинските възпитаници, признати в български учебни заведения, се плануват от три до пет часа седмично в допълнение образование по български език според от възрастта им. Учителите го преподават като непознат за равнищата А1 и А2 от Европейската езикова рамка. За да подкрепят акомодацията на децата, те могат да употребяват и други свободни запаси. Такива има да вземем за пример в платформата Преподаваме.бг. Повече информация за тях можете да откриете.

До края на годината Министерството на образованието и науката ще финансира основаването на ново пособие по български език като непознат. При нужда учителите ще получат и спомагателна методическа поддръжка за образованието на децата от Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР