Учител и най-малко 14 ученици са били убити при стрелбата

...
Учител и най-малко 14 ученици са били убити при стрелбата
Коментари Харесай

15 души бяха убити при стрелба в начално училище в Тексас

Учител и минимум 14 възпитаници са били убити при стрелбата в начално учебно заведение в американския щат Тексас, съобщи губернаторът Грег Абът. Той разпознава нападателя като 18-годишен юноша, възпитаник в близка гимназия.

" Стрелецът е Салвадор Рамос, на 18 години, който живее в Увалде. Смята се, че той е оставил колата си е влезнал в учебното заведение, като е имал револвер. Предполага се че може да е разполагал и с пушка, само че това към момента не е доказано. Нападателят е мъртъв и се счита, че е бил убит от служителите на реда, които са пристигнали на мястото. "

Най-малко още 15 души са ранени при стрелбата, коятостана в град Увалде, наоколо до Сан Антонио и до мексиканската граница. В учебното заведение учат към 500 деца от втори до четвърти клас. 

Главният прокурор на щата Кен Пакстън предложи учителите и различен административен личен състав в учебните заведения да разполага с оръжие. Това съгласно него може да спре нападателите до момента в който дойдат представители на полицията.

" Да въоръжим евентуално учителите и другите админи, които имат подготовка, тъй като първите отзовали се на сигнала представители на управляващите нормално не могат да стигнат в точния момент, с цел да предотвратят стрелбата. Това не е допустимо, в случай че нямате служител на реда във всяко образователно заведение. Затова считам, че би трябвало да се направи повече в самите учебни заведения. "

Президентът Джо Байдън е осведомен за случилото се в Увалде и следва да направи изказване. Той е наредил флаговете на Белия дом и други публични здания да бъдат спуснати на половина до залез на 28 май в символ на респект към жертвите.

По-рано се съобщаваше за минимум двама убити и 14 ранени при стрелбата. В информациите се споделяше, че нападението е станало отвън кампуса на учебното заведение, а останалите деца са били превозени до непосредствен спешен център, с цел да бъдат прибрани от родителите си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР