Училищни лаборатории за иновации ще бъдат създадени в пет български

...
Училищни лаборатории за иновации ще бъдат създадени в пет български
Коментари Харесай

Създават лаборатории за иновации в пет училища

Училищни лаборатории за нововъведения ще бъдат основани в пет български учебни заведения , заяви Министерството на образованието и науката.

Това са 108 Средно учебно заведение " Никола Беловеждов " в София, Основно учебно заведение " Петко Рачов Славейков " във Варна, Природо-математическа гимназия " Яне Сандански " в Гоце Делчев, Второ главно учебно заведение " Петко Рачов Славейков " в Стара Загора и Обединено учебно заведение " Неофит Рилски " в село Дерманци, община Луковит. Всички те имат сполучлив опит в осъществяване на нововъведения.

Лабораториите се основават по Национална стратегия " Иновации в деяние ", като за задачата са обезпечени 150 000 лева - по 30 000 лева за всяко от петте учебни заведения.

Лабораториите ще е с друго тематично направление:
" Предприемачество и финансова просветеност ", " Екология и зелена сила ", " Проектно основано образование и интегрирано познание ", " Позитивно обучение и личностно развиване ", " Образователна интеграция и гражданско обучение ".
Ще бъдат привлечени учители и шефове и от други учебни заведения, които ще могат да се срещат с процеса на въвеждане на нововъведения и да обменят опит. По този метод сполучливите планове на обещано учебно заведение ще могат да се мултиплицират допълнително просветителни институции.

Целта на плана е да се образуват общности и екипи с визия за сродни просветителни нововъведения посредством показване и структуриране на хрумвания, които да доведат до насърчаване на тематични новаторски мрежи.
 Министерски съвет отпуска над 7 млн. лева за четири национални стратегии в науката
Министерски съвет отпуска над 7 млн. лева за четири национални стратегии в науката

Една от стратегиите развива висшето обучение и нововъведенията в областта на математическите науки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР