Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици

...
Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици
Коментари Харесай

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици във Варна

 Училищна Телерик Академия – най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 1-ви до 12-ти клас, разгласи старта на приема за образователната 2021-2022 година.

Покривайки над 95% от областите в България, над 2600 деца и младежи в 1-12 клас ще имат опция да вземат присъединяване в 130 школи в 41 обитаеми места.

Ученици в 4-12 клас ще имат опция да се образоват в една от пет безвъзмездни школи по програмиране и цифрови технологии във Варна. Кандидатстването е отворено онлайн през уеб страницата на Училищна Телерик Академия до 10 октомври и не изисква предходни ИТ знания.

Обученията стартират в края на октомври и ще се организират до юли 2022 година, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съгласуван с рекомендациите на здравните органи.

Програмите са с дълготрайност 100 образователни часа и във Варна се осъществят в съдействие с Innovator Coworking Space, МГ " Д-р Петър Берон “, " Dev_Labs “ и с поддръжката на Фондация " Америка за България “, Resolute Software, ST6 и Пресиян Каракостов.

" Щастливи сме, че посредством школите ни учениците могат да се допрян до света на технологиите и да навлязат в него, с цел да са по-свободни при избора си на бъдеща специалност и локация, от която да работят. Целта ни е да им помогнем да са сполучливи без значение от сферата, в която изберат да се развиват, тъй като цифровите умения са основни за всяка специалност – в този момент и отсега нататък. Вярваме, че децата на България ще са подготвени за бъдещето, тъй като ползата към стратегиите ни пораства с всяка минала година и през 2021-2022 отваряме рекордните 130 школи в 41 обитаеми места. По този метод от ден на ден възпитаници от разнообразни обитаеми места ще имат достъп до гратис и съвременно ИТ образование. “, разяснява Петър Шарков, изпълнителен шеф на Училищна Телерик Академия.

Обучения за 8-12 клас С практическа устременост и съвременна стратегия, те подкрепят кариерната ориентировка на учениците и тяхната следваща професионална реализация. Гимназиалните възпитаници могат да вземат участие в една от 2 стратегии: – " Дигитални науки “, в която научават кои са специалностите на бъдещето и по какъв начин да се осъществят в тях, до момента в който опознават най-новите технологии; – " Уеб програмиране “, в която усвояват основите на програмирането и се научават да основават лични интернет страници.

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 1-ви до 12ти клас в България. Нейната задача е да приготвя идващите генерации за специалностите на цифровото бъдеще с интерактивни стратегии, налични за всички възпитаници.

От основаването ѝ през 2010 година до през днешния ден, тя е обучила над 14 500 деца и младежи на възраст сред 7 и 18 година на програмиране и цифрови науки. Като въоръжава учениците с основните цифрови умения и развива тяхното логическо и изобретателно мислене, Училищна Телерик Академия им оказва помощ да се трансформират от потребители на технологиите в техни основатели, търсени експерти и цифрови водачи.

Програмите се провеждат от Фондация " Телерик Академия “ и се организират с поддръжката на Фондация " Америка за България “, самостоятелни и корпоративни донори и в партньорство с общини, учебни заведения, локални организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за образованията.

Фондация " Америка за България “ е самостоятелна, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за подсилване на частния бранш и демократичните институции в страната.

Даренията, предоставени от Фондация " Америка за България “, развиват дългогодишните обичаи на доброжелателство и другарство сред народите на Съединени американски щати и България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР