Училището по роботика “Robopartans има за цел да събуди и

...
Училището по роботика “Robopartans има за цел да събуди и
Коментари Харесай

Създателят на училището по роботика: Децата ни трябва да владеят езика на технологиите, така както ние учехме чужди езици!


" Училището по роботика “Robopartans " има за цел да разсъни и затвърди интереса на учениците към физика, осведомителни и информационни технологии, математика и като цяло механически науки. Наша задача е възстановяване на образованието в тези области. В учебното заведение даваме опция на учениците да мислят, бъркат, основават и да бъдат истински. С помощта на действителни роботи предоставяме един по-практичен взор към науката.

Роботиката съчетава програмиране, конструиране, механика, моделиране, математика, електроника и ние ги сплотяваме в обща стратегия която е налична и разбираема. Благодарение на нея обучаемите ще станат действителни експерти в бъдеще.

Реализираме академии в цялата страна и създаваме една от най-големите платформи за образование на възпитаници в областта на техническите науки с преподаватели, възпитаници и родители от над 60 страни по света.

Работата в учебното заведение е проведена по възрастови групи. Имаме школи в 11 града в страната и се стараем на всички места методиката да се съблюдава. Варненският екип е чисто мъжки. Аз като началник и основател на образователното наличие и основен методист, се старая да образовам преподавателите, че полезностите ни са учениците да се научат на неща, които ще им бъдат потребни на всички места. Това е централизация върху настоящата задача, ред, дисциплинираност, премия, когато си свършиш работата. Можем да се забавляваме и се забавляваме, само че заниманието идва, когато работата върви. Когато се " разлигавим “, следва кастрене.

А що се отнася до въпросът дали всички деца имат заложби за това образование, или амбициозни родители ги предизвикват да учат роботика, тъй като е съвременно и перспективно, ние работим с 80-те %. Учениците, които са си върли двойкаджии, нямат мотивация и предпочитание да се концентрират, не остават при нас.  Имаме демонстрационни улоци, на които учениците идват, пробват, родителите виждат и дават противоположна връзка. Има деца, които в действителност не демонстрират предпочитание и споделят: " Не, това не е за мен! “. Имаме система на асортимент. Ние също преценяме претендентите и можем да кажем, че даден възпитаник не е подготвен за образованието към момента. Топ 10-те %, които са състезателите по олимпиади, можем да ги занимаваме, даваме им техниката, даваме им средствата и те могат да се забавляват, само че те съвсем нямат потребност от учител, те могат да учат сами, дори към този момент са се научили. Ние работим с 80-те % сред тези две крайности. Имаме входно равнище, проява, всеки идва и опитва дали му подхожда. Има родители, на които им е забавно, има възпитаници на които им е забавно, те имат някакви упования, срещаме ги с нашата действителност и след 4 месеца усвояват основата на езика на роботите и преценят желаят ли да задълбаят в тази посока в идващите три години или ще създадат пауза. По този метод имаме свободата да работим в модули, учениците са разпределени по равнища на уменията, с изключение на, че са по възрасти. Естествено, че не от всеки става " лекар по роботите “, само че е добре да знае, че такова нещо съществува. Искаме да вдигнем техническата просветеност на учениците.

Както споделих, роботиката среща голям брой дисциплини в себе си. Освен всички тях, ние тук учим децата на езика на технологиите. Някога са били значими непознатите езици, само че през днешния ден новият език, който е значимо да владеем, е този на технологиите. Искаме да разчупим " черната кутия “, да я отворим и всеки да може да човърка вътре.  

Реагирахме по време на изключителното състояние и създадохме курс, при който заместихме физическите роботи, които нашите възпитаници тук сглобяват, експериментират с тях, пускат ги в придвижване посредством компютърни стратегии, с курс по програмиране, който беше чисто компютърен. Така успяхме да задържим вниманието на учениците и те да се усещат ангажирани. Предлагахме и роботика за дома, при която децата можеха да си вземат комплекта по пощальон, да работят с групата и преподавателя отдалечено. Някои от учениците знаеха платформата, която използвахме, други не.

Колегите споделиха, че българските възпитаници са били много готови за отдалеченото образование по отношение на своите връстници в чужбина.

Ние особено използвахме платформата Дискорд, която учениците употребяват в свободното си време за игрите и онлайн общуването си, това ги улесни “, разяснява Александър Павлов.

Той счита, че изкуствения разсъдък има доста плоскости. Характерно за изкуственият разсъдък, който е известен сега е, че самичък си основава правила въз основата на информация. Големият проблем при него, е да може да обоснове това, което прави. Бъдещето на изкуствения интелект и близкото бъдеще на роботиката, е партньорски системи, при които индивидът работи дружно с машината. Навлизането на изкуственият разсъдък стартира да основава повече специалности и повече работа за хората.

" Всички се притеснявахме от четвъртата индустриална гражданска война, която ще остави хората без работа и роботите ще би трябвало да заплащат налози, с цел да устоят хората, само че това няма да се случи тъкмо по този начин ", добави Алекс.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР