Училището е най-безопасната среда, но "поради агресивната кампания на националния

...
Училището е най-безопасната среда, но "поради агресивната кампания на националния
Коментари Харесай

Синдикатите поискаха дистанционно обучение

Училището е най-безопасната среда, само че "поради нападателната акция на националния щаб, че ни чака нов апокалипсис ", от ден на ден учители стартират да употребяват отпуск. Това затруднява шефовете да обезпечат заместници, даже и при 10% заболели учители, по тази причина отдалеченият режим е единственият излаз. Това се споделя в позиция профсъюз "Образование " към КТ "Подкрепа ", които до момента бяха измежду най-силните последователи на запазването на присъственото образование.

От синдиката са проучили мнението на българските учители по отношение на вероятно прекосяване на просветителната система в образование в електронна среда от разстояние. Анкетата е направена измежду 6100 педагогичен експерти в границите на 4 дни.

Оказва се, че 71.2% против 28.8% от педагогическите експерти поддържат почналото към този момент отдалечено образование в гимназиален стадий, а 65.8% биха подкрепили започването на отдалечена организация в прогимназията от 3 ноември т.г. Високият % на предпочитание за прекосяване в електронен режим от разстояние за гимназиален и прогимназиален стадий е понятен по няколко аргументи, считат от синдиката. "Българското учебно заведение е допустимо най-безопасната среда, само че настойчиво се употребява с политически цели, да се насади мнението какъв брой рискови са просветителните институции и, че точно там са инкубаторите на болестта Ковид. Това, несъмнено е нито отговорно, нито в полза на децата и учениците, само че това показва неналичието на гражданско обучение и мислене на българския политически хайлайф. Именно по тази причина 71.2% от респондентите учители, считат, че просветителните институции крият заплаха от болест ", споделя ръководителят на синдиката доктор Юлиян Петров.

Той показва, че това не дава отговор на истината, както и не са се оправдали обещанията на здравния министър господин Ангелов, че ще има гратис тестване на учители и възпитаници за сметка на РЗИ. "Вероятно има възбрана на министъра на опазването на здравето, районните инспекции да издават заповеди за проби на учители и възпитаници, а в случай че някой преподавател или шеф реши да се тества, то е за негова персонална сметка. Дори при болен член от семейство, РЗИ-тата не издават наставление за PCR, а предлагат карантиниране ", показва Петров.

По данни на синдиката сега 671 са инфектираните учители, само че в тази численост не влизат, учителите които са в карантина, поради положителен тест на член от фамилията или в случаите, когато детето на учителя е карантинирано, заради карантиниран клас или група в детска градина. Към тях не влизат и тези, които са заболели от други заболявания. "Някои учители към този момент употребяват отпуск, заради нападателната акция на националния щаб, че ни чака нов апокалипсис. Във връзка с казаното дотук, управленията на просветителните институции са в голямо усложнения да обезпечат замествания, даже и при 10% заболели учители, по тази причина отдалечения режим е единствения излаз ", акцентират оттова.

По отношение на начален стадий 53.1% против 46.9% считат, че не би трябвало да се минава на отдалечено образование. Този отговор се базира на относителната консолидация на класовете в начален стадий. Подобен е резултатът 56.5%, против прекосяване на детските градини в отдалечен режим. 69.9% от интервюираните считат, че висшите учебни заведения би трябвало да преминат в образование в електронна среда от разстояние. "Разбира се, присъственото подготвени в начален стадий и предучилищна възраст, не може да замести социализацията и възпитанието, само че с цел да продължи да работи просветителната система е нужен финансов запас и банка с учители или студенти, които да заместват. Но това към този момент не е в наличност ", показват още от синдиката.

"Натоварването на българските учители, заради това, че те извършват вътрешно заменяне на заболели отсъстващи свои сътрудници, води до увеличение на бърнаут резултата до сериозните 70%. В момента качеството на образованието и съхраняването на учители и шефове е сложено на карта. Остават проблемите с липса на цифрови средства и цифровите запаси за работа на педагозите в електронна среда. МОН сега дава средства за преносими компютри за малко над 2% от българските учители. Синдикат „ Образование “ пледира да се пази живота и здравето на българските учители и да спрат да се пренатоварват при настоящия безпланов режим на организация на просветителната система ", показват още от синдиката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР