Училище Любен Каравелов в Добрич притежава един от големите СТЕМ

...
Училище Любен Каравелов в Добрич притежава един от големите СТЕМ
Коментари Харесай

В добричко училище работи един от големите СТЕМ центрове в страната

Училище " Любен Каравелов " в Добрич има един от огромните СТЕМ центрове в страната.
Зад абревиатурата СТЕМ център (STEM)се крият няколко думи на британски – просвета, техника, инженерство, математика , разясни пред БНР шефът на учебното заведение Светла Иванова.

" СТЕМ центърът в учебното заведение се назовава " Дигитални основатели " . Целта на този СТЕМ център е учениците да работят с планово основани уроци , имаме трансдисциплинарни уроци. "

Центърът разполага със седем гнезда за работа и отдих – измежду тях зала за презентации, зала за самостоятелна работа, зала за групова работа, зала за роботика.

Първият артикул на СТЕМ центъра в добричкото учебно заведение се назовава " Умен кошер ", основан е от възпитаници от 6-и до 12-и клас.

" Накрая с очила за виртуална действителност можеш да влезеш в ролята на пчела , да разгледаш нейното всекидневие, по какъв начин събира прашец, по какъв начин го донася до кошера си - доста забавно преживяване. Всъщност се докосваш до един свят, който не познаваш. "

Клубът по роботика в учебното заведение е към този момент на 3 години и СТЕМ центърът се явява продължение, като дава опция на повече възпитаници да се включат в основаването на роботи , означи Светла Иванова.

Повече по тематиката слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР