Училищата в Кипър се отварят за присъствени занятия с рекорден

...
Училищата в Кипър се отварят за присъствени занятия с рекорден
Коментари Харесай

Учениците в Кипър ще учат присъствено, но рекорден брой учители са под карантина

Училищата в Кипър се отварят за присъствени занятия с рекорден брой учители под карантина поради ковид. Според новите държавни ограничения всички възпитаници, преподаватели и останали чиновници би трябвало да показват през днешния ден негативен резултат от 48-часов тест. 

" Безпрецедентен " брой учители са под карантина като позитивни за ковид или контактни на инфектирани, или би трябвало да стоят у дома с малолетните си деца, които са в самоизолация, разгласи просветителният министър Продромос Продрому в неделя.

Около 530 преподавателски места би трябвало да се попълнят незабавно, за множеството от тях са обезпечени заместници за понеделник.Около 1/3 от учениците се чака да отсъстват през днешния ден, тъй като са инфектирани или контактни, съгласно Федерацията на родителите в междинното обучение.

Синдикатите в бранша показаха опасения, че присъствените занятия се възобновяват в разгара на пандемията при дефицит на учители и незадоволителни ограничения за отбрана на децата.

По-строги здравни условия против разпространяването на ковид се вкарват в учебните заведения от през днешния ден. Всички възпитаници от началните и междинните класове, без имунизираните и преболедувалите, би трябвало да се тестват два пъти седмично. За по-добра организация и облекчение на родители и възпитаници проучването ще става на място с мобилни звена на здравното министерство. Целта е учебните заведения да останат отворени и безвредни, без да се минава на отдалечено образование, акцентира министър Продромос Продрому.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР