Учениците от 5 до 12 клас, както и студентите ще

...
Учениците от 5 до 12 клас, както и студентите ще
Коментари Харесай

Големите ученици остават у дома до 31 януари


Учениците от 5 до 12 клас, както и студентите ще се връщат в образователните заведения единствено за на практика действия, които не могат да се проведат в електронна среда. Останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. Това бе решено на работно заседание при премиера Бойко Борисов, съобщи Нова тв.

Здравният министър предложи на министрите от кабинета да се позволи присъственото осъществяване на избрани на практика действия и изпити. Ще бъде квалифициран лист с всички занимания, които по изключение ще се организират присъствено.

Все още предсои да се прегледат и другите разновидности за възобновяване на присъствените занимания от 5 до 12 клас.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов рапортува, че епидемиологичната обстановка в страната продължава да се усъвършенства. Той означи, че в лечебните заведения се регистрира трайна наклонност за понижаване на използваемостта на болничните кревати, в това число тези в интензивните отделения. Броят на излекуваните изрично остава по-голям от този на новозаразените.

Относно другите противоепидемични ограничения в страната, считаме, че те би трябвало да продължат да работят до края на януари, безапелационен бе министърът. Той бе подсилен от просветителния и спортния министър Красимир Вълчев и Красен Кралев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР