Ученици от столичната гимназия ПГАВТ „А.С. Попов“ стартират благотворителен базар

...
Ученици от столичната гимназия ПГАВТ „А.С. Попов“ стартират благотворителен базар
Коментари Харесай

Ученици организират коледен базар и помагат на болно дете

Ученици от столичната гимназия ПГАВТ „ А.С. Попов “ започват благотворителен базар под надпис „ Надежда за идващия ден “, като всички събрани средства от него ще бъдат дарени за лекуването на четиригодишния Енис Казаков от град Русе, който е диагностициран със болестта мултикистична енцефаломалация.

Базарът, подсилен от просветителната организация ERP Academy ще се организира в дните 6-ти, 8-ми, 11-ти, 13-ти и 15-ти декември от 12:00 до 14:00 часа във фоайето на втория етаж в ПГАВТ „ А.С. Попов “. Дванадесет дни след раждането си четиригодишният Енис Казаков стартира да получава епилептични гърчове. След извършени проучвания и МРТ на основен мозък се открива мултикистична енцефаломалация.

Детето е прието в болница неведнъж, ползва му се антиконвулсивно лекуване и рехабилитация, само че епилептичните пристъпи не престават всекидневно, вследствие на което Енис изостава в нервно-психологическото си развиване и има нараснал спастицитет на крайниците. Офертата на клиниката в Истанбул, Турция за лекуване със стволови кафези е в размер на 34 000 щатски $ и е непостижима за фамилията на Енис, което предизвика учениците от ПГАВТ „ А.С. Попов “ в София да провеждат благотворителен базар под надпис „ Надежда за идващия ден “ и да подкрепят събирането на нужните средства за лекуване.

ПГАВТ „ А.С. Попов “ има функционираща система за ученическо самоуправление от 2010г. Комисия „ Проекти и Благотворителност “ към учебното заведение възнамерява, създава и реализира анкетни изследвания и допитвания за проучване на мнението на учениците и възстановяване на учебният климат. Организира и осъществя разнообразни планове за развиване на обществената общественост в учебно заведение, благотворителни акции за подкрепяне на нуждаещите се, материално или прочувствено.

Чрез акциите учениците са събирани средства за дом за медико-социални грижи за деца „ Света София “, дом за краткотрайно настаняване на сираци в жк. Захарна фабрика, за възпитаници в тежко финансово положение от ПГАВТ „ А.С. Попов “ и други. Тази комисия разпространява и доброволчески действия, разпределя съответно и рационално даренията. Организират се и разнообразни други начинания като да вземем за пример метода „ Предай нататък “, чиято цел е създаване на приемливост и създаване на другарски връзки сред възпитаници и учители.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР