Ученици от Португалия, Испания, Франция, Италия и Турция пристигнаха в

...
Ученици от Португалия, Испания, Франция, Италия и Турция пристигнаха в
Коментари Харесай

Ученици от 5 държави пристигнаха в Благоевград по програма Еразъм +

Ученици от Португалия, Испания, Франция, Италия и Турция дойдоха в Благоевград с цел да обменят опит и познания на тематика " Споделяне на културно-историческото и артистично завещание “ по план на стратегия " Еразъм + “.  Те участваха в проведена среща, която се организира в зала " 22 септември “. Учениците бяха приветствани от кмета Илко Стоянов, който акцентира значимостта на сходни начинания.

" Да се срещнеш с културата и младостта е едно от нещата, носещи позитивен заряд. Тук има представители на доста страни и аз ще ви кажа това, което споделям и на децата на Благоевград – вие освен сте нашето бъдеще, а нашето бъдеще е във вашите ръце. Изключително доста разгадавам на това, че ще дадете нещо хубаво на света, а светът на първо място е обич “, сподели кметът Стоянов.

По време на срещата учениците научиха емблематични неща за Благоевград. Силвия Домозетска, шеф на Дирекция " Култура, спорт, туризъм “ направи детайлна презентация, като виртуално разноски учениците на разнообразни места в регионалния център. Тя показа и главните културни и просветителни институции, разрастващи активност на територията на Благоевград. Домакин на визитата е Благоевградска професионална гимназия, чиито възпитаници също вземат участие в плана.

Гостите бяха поздравени с осъществяване от ФГ " Веселина “, а Ваня Алексиева, основен специалист " Образование " връчи на участниците дарове, обичайни за района. 

След срещата учениците в самодейността разгледаха забележителности в и към Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР