Ученици от Първо СУ Свети Седмочисленици в Търговище в партньорство

...
Ученици от Първо СУ Свети Седмочисленици в Търговище в партньорство
Коментари Харесай

Младежи от Търговище променят мисленето си чрез изкуство

Ученици от Първо СУ " Свети Седмочисленици " в Търговище в партньорство с фондация " Open Space " показват България в интернационален план " Мистерията на изкуството и спорта ".

Дейностите се организират в Амасия, Турция, по стратегия " Еразъм + " , оповестиха от учебното заведение. Десет дни, дружно с младежи от Италия, Испания, Латвия, Румъния и Турция, търговищенци споделят ползите си в региона на изкуствата и спорта.

Учат се по какъв начин могат да са потребни за екипните взаимоотношения и консолидираното на хора със специфични потребности. Темите и дейностите отразяват общата угриженост към проблемите на младежите.

" Опитваме се да подтикваме интереса и мотивацията на младежи със специфични потребности към творчество ", споделя Анета Милева - един от ръководителите на българската група.

Организират се театрални работилници, създават се кукли, хвърчила, младежите се учат на езда, спортуват. Невероятно е да виждаш по какъв начин поддържат връзка младежите. Работният език е британски, което разрешава на участниците да практикуват и развиват и езиковите си умения, добавя другият водач на групата - Галин Господинов.

Учениците от Първо СУ имат богат опит в интернационалните юношески планове и обмени, финансирани по европейки стратегии и това им оказва помощ да осъзнаят своята роля като жители на Европа. На финала те ще получат Youthpass документи з а присъединяване с регистрационен номер от Европейската комисия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР