Ученици от испанските паралелки на ПГПЗЕ Захарий Стоянов“ имаха възможността

...
Ученици от испанските паралелки на ПГПЗЕ Захарий Стоянов“ имаха възможността
Коментари Харесай

Доктор Лиляна Табакова с онлайн лекция за учениците от сливенската  ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“

Ученици от испанските паралелки на ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “ имаха опцията и удоволствието да се срещнат в онлайн конференция с лекар Лиляна Табакова, учител по испаноамериканска литература от катедрата по испанска лингвистика в Софийския университет.

Тя съумя да съобщи на присъстващите магията на Предколумбова Америка, когато се сблъскват две радикално разнообразни култури, тази на европейските завоеватели и тази на локалното индианско население. От това взаимоотношение се ражда днешната магична комбинация от религии, вярвания и обичаи, на които е богата Латинска Америка. Цялото това благосъстояние се отразява в изобилието от национално литературно творчество наЛатиноамериканските страни, изключително в творбите на създателите литературния взрив на шестдесетите и седемдесетте години на 20 век, който лекар Табакова увлекателно и по нетрадиционен метод показа.



Онлайн срещата се организира в общинскатазала „ Май “. Доктор Табакова представиурок по културна приемливост и приемане на разликите, които не заплашват ничия еднаквост, а я обогатяват по най-хубавия и натурален метод.

За срещата, за възпитаници от испанските паралелки на гимназията и бъдещи езикови образования, чуйте в аудиото от Америка Либертад Кадена Алва, мексиканка, която към този момент осем години живее в Сливен и преподава испански език в ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов ”.

Чуйте:

Америка Либертад Кадена Алва е класен началник единствено на паралелка от осми клас, където се учи определения език по 20 часа на седмица, което прави връзката й с учениците още по-силна.

Наскоро, в символ на признателност осмокласници уговориха изявление на класната си в Дарик радио.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР