Ученици от четвърти клас от пловдивското ОУ Елен Пелин“ слушаха

...
Ученици от четвърти клас от пловдивското ОУ Елен Пелин“ слушаха
Коментари Харесай

Четвъртокласници се пренесоха в света на пчелите

Ученици от четвърти клас от пловдивското ОУ „ Елен Пелин “ слушаха и дискутираха на тематика „ Защитете пчелите “. Те бяха посетители в Информационния център на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив във връзка Международния ден на Земята 22 април.

Експерти от екоинспекцията и Общинско пчеларско съдружие „ Акация 1899 “ потопиха децата в удивителния свят на пчелите. Любопитните възпитаници научиха по какъв начин живеят тези крилати инсекти в природата и по какъв начин се отглеждат от хората, какви са заканите за техните популации през днешния ден, а също и значими обстоятелства за изгодите от меда и пчелните артикули.

Темата е определена неслучайно – акцентът на тазгодишния ден на Земята е „ Защитете биологичните типове “, а пчелите са измежду най-уязвимите всред тях. Унищожаването на местообитанията, употребата на естествени запаси и изменението на климата водят до загуба на половината диви животни в света: популацията на насекомите застрашително понижава и това е доста обезпокоително, тъй като 80% от дивите растения разчитат на пчели и други инсекти за опрашване. Пчелите са най-хубавият знак за положението на околната среда и са устроени да разпознават замърсителите и да се оправят с доста от нездравословните субстанции.

Денят на Земята – 22 април се отбелязва годишно от над половин милиард души по света и цели повишение на съзнанието за запазване на планетата Земя и запазване на живота на нея, поддръжка за устойчиви и ефикасни екологични политики за развиване по целия свят. Тази година Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив е основател на акция с голям брой начинания, ориентирани към подрастващите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР