Учените съобщиха за шокиращо откритие в Германия на древни вкаменелости

...
Учените съобщиха за шокиращо откритие в Германия на древни вкаменелости
Коментари Харесай

Новооткрит фосилизиран зъб е на път да пренапише историята

Учените оповестиха за шокиращо изобретение в Германия на антични вкаменелости от зъби, които са на възраст към 10 милиона години и които съгласно тях не се вписват в нашата открита последователност на човешката история.

Това, което провокира напрежение, е, че една от тези вкаменелости е сходна на тези на примитивните прародители на човечеството, хоминините – единствено че до момента сме виждали такива зъби в Африка, а не в Европа. При това откритите на Черния континент вкаменелости са милиони години по-нови.

„ Това освен е първият път, в който откриваме нещо сходно тук от повече от 80 години насам, само че е и нещо напълно ново, нещо, което до момента не е било известно на науката “, споделя палеонтологът Херберт Луц от Природонаучния музей в Германия.

Находката, направена покрай немския град Епелсхайм през септември 2016 година, разкрива два добре непокътнати зъба, датирани преди към 9,7 милиона години.

Исторически районът на Епелсхайм е добре прочут с откриването на разнообразни вкаменелости през годините. Единият от тези зъби, горният десен молар, има общи характерности с тези на други мостри, открити в региона.

Но другият зъб, горен ляв кучешки, е нещо напълно друго и откривателите споделят, че неговият силует и форма му придават непосредственост със зъбите на хоминидните типове, в това число Australopithecus afarensis, най-известният образец за който е скелет, наименуван Луси.

Горният ляв кучешки зъб – Mainz Natural History Museum

Работата е там, че Луси е датирана единствено на малко повече от 3 милиона години, а ранните предшественици на човечеството се счита, че са почнали миграцията си от Африка към Европа и Азия преди към 100 000 години.

Така че огромният въпрос в този момент е: На кого във времето и пространството може да са принадлежали тези зъби? И по какъв начин, в името на човешката история, са попаднали там?

„ Имаме два зъба от една личност. Това обаче значи, че би трябвало да е имало цяла популация, “ споделя Луц пред ResearchGate.

„ Няма по какъв начин да е бил един единствен, като Робинзон Крузо … и като откриваме мостри от примитивни типове в целия Средиземноморски район, за какво няма такива? Това е цялостна тайнственост, от кое място се е появил този и за какво никой до момента не е намирал подобен зъб. “

„ Искаме да се въздържаме от спекулации “, споделя Луц.

„ Това, което тези открития несъмнено ни демонстрират, е, че дупките в нашите познания и това, което имаме като фосили, са доста по-големи от това, което предполагахме. “

След като отсрочва публикуването на проучванията си повече от година, до момента в който не престават проучванията – които към момента са в ход – екипът към този момент е дал своите констатации на публиката в предпечатна версия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР