Учените разработиха специален начин за доставяне на антиоксиданти до стволовите

...
Учените разработиха специален начин за доставяне на антиоксиданти до стволовите
Коментари Харесай

Нова технология обръща процеса на стареене на стволовите клетки

Учените създадоха специфичен метод за снабдяване на антиоксиданти до стволовите кафези, с който съумяват да спрат процеса на стареене. Технологията открива действителна опция за клетъчна терапия за пациенти на всякаква възраст, макар дегенерацията на личния им биоматериал.

Стволовите кафези интензивно се употребяват за лекуване на разнообразни болести в клетъчната терапия, само че с остаряването на организма те стареят и губят потребните си лечебни свойства. Днес към този момент съществуват способи за премахване на стареещите кафези от културата, само че технологията има обилни дефекти. За да решат този проблем, учените търсят способи да предотвратят стареенето на клетките, вместо да ги отстраняват.

Според уеб страницата на Университета на Илинойс се разказва специфичен способ за снабдяване на антиоксиданти, който е спрял и обърнал на назад стареенето на стволовите кафези. Те са пакетирани в кристали за по-добро разтваряне и са нормализирани с полимери. Кристалите обезпечават отмерено освобождение на препарата и поддържат най-благоприятен диапазон от концентрации. Така да вземем за пример антиоксидантите в елементарната течност резервират интензивността си за към шест часа, до момента в който новата технология удължава този интервал до два дни.

„ Колкото по-дълго стволовите кафези остават отвън положението на стареене, толкоз повече лечебни молекули могат да бъдат събрани. В дълготраен проект те могат да се употребяват за лекуване на разнообразни болести “, изясняват учените.

Новият метод има значими последствия за клиничната процедура. Използването на личните кафези на пациентите може да понижи незабавната потребност от донори. Освен това клетъчната терапия може да се организира на всяка възраст, макар естествената недъгавост на личния биоматериал.

Резултатите са изключително окуражаващи на фона на многочислените сполучливи изследвания за потреблението на стволови кафези в регенеративната медицина.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР