Учените от Университета Ровира и Виргили“, Испания, установиха, че не

...
Учените от Университета Ровира и Виргили“, Испания, установиха, че не
Коментари Харесай

Ударната диета, след която не се напълнява повторно

Учените от Университета „ Ровира и Виргили “, Испания, откриха, че не всички нискокалорични диети способстват за намаляване и и намаление на риска от развиване на сърдечно-съдово заболяване при пациенти с наднормено тегло и метаболитен синдром.

В изследването са били включени над 600 пациенти на възраст сред 55 и 75 години, страдащи от затлъстяване или наднормено тегло, както и от метаболитен синдром.

Въпреки обстоятелството, че диетите с ниско наличие на мазнини и въглехидрати се смятат за ефикасни от позиция на понижаване на тежестта и понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести, няма научно доказателство, че в дълготраен проект се резервират позитивните резултати от такава диета.

Новото изследване, отдадено на фундаментално друг вид храна - средиземноморската, е посочило, че 33,7% от пациентите, които са минали на тази диета, една година по-късно са изгубили най-малко 5% от първичното си телесно тегло. В съпоставяне с участниците в изследването, които не са следвали тази диета, тяхното асимилиране на глюкоза доста се е подобрило.

Разлика има също и в това, че с течение на времето позитивната динамичност при събаряне на тегло продължава, акцентират учените.

Средиземноморският вид диета включва изразходване на огромни количества пресни зеленчуци и плодове, бобови растения, ядки, семена, пълнозърнест самун и паста на основата на зърнени култури.

Освен това се предлага да се понижи потреблението на алено месо и да се даде преимущество на рибата и морските блага.

източник: здраве.то
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР