Ученикът, който тази сутрин застреля девет души и рани още

...
Ученикът, който тази сутрин застреля девет души и рани още
Коментари Харесай

Седмокласникът, стрелял в училище в Белград, планирал престъплението от месец

Ученикът, който тази заран простреля девет души и рани още няколко в главно учебно заведение в Белград, е имал схема на постройката и лист на деца, които е желал да убие. Това заяви началникът на полицията в Белград Веселин Милич на изключителна конференция.



" Според получените до момента данни момчето е възнамерявало закононарушението от месец. Взел е револвери от жилището на татко си, взел е и коктейли Молотов в раницата си. Първо е стрелял против охранителя, по-късно против дежурната ученичка. След закононарушението се обадил в полицията. Сам е изготвил проект по какъв начин да влезе в учебното заведение, по какъв начин да излезе. Определил е предпочитаните си цели, кое дете и по какъв начин да ликвидира и какъв брой деца да убие ", съобщи Милич.

Мотивът за закононарушението към този момент остава незнаен. Шефът на полицията посочи, че момчето не е имало никакви душевен проблеми.



Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич заяви, че е задържан и бащата на момчето, което простреля девет души в главно учебно заведение " Владислав Рибникар " в Белград. Според информация на вестник " Новости " е арестувана и майката.

Вътрешният министър разясни, че у детето са открити два револвера, за които бащата е имал съответните разрешителни.

" Той има няколко броя оръжия и твърди, че са били заключени в сейф, само че явно детето е знаело шифъра. Наред с гилзите са открити и три цялостни пълнителя. Според неофициална информация момчето е ходело на стрелбища с татко си и се е упражнявало да стреля ", сподели Гашич и добави, че по отношение на бащата ще бъдат приложени плануваните в закона ограничения.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР