Ученик с пистолет-играчка вдигна на крак полицията в Банкя. Той

...
Ученик с пистолет-играчка вдигна на крак полицията в Банкя. Той
Коментари Харесай

Момче заплаши съучениците си с пистолет, оказа се пластмасов

Ученик с пистолет-играчка подвигна на крайник полицията в Банкя. Той е заплашил с него съучениците си.
От Министерство на вътрешните работи обявиха, че е публикуван сигнален протокол на майката и е формирана кореспонденция.

Ученикът от гимназията по туризъм „ Алеко Константинов ” в Банкя е заплашил съучениците си с пластмасово оръжие за еърсофт.

16-годишният юноша е извадил револвера в наличието на свои съученици. Това се е случило в междучасие, отвън постройката на учебното заведение. Заплашените разказали на родителите си, които незабавно подали сигнал. В учебното заведение пристигнали служители на реда и представители на Детска педагогическа стая.

" Става въпрос за възпитаник, който е заплашил свои възпитаници с револвер, който употребява пластмасови капси. Екипът е реагирал съответно. Притеснителен е фактът, че се употребява въпреки и пластмасово оръжие ", разяснява вътрешният министър Калин Стоянов.

" За всеки възпитаник е мъчно да се ревизира. Важно е чиновниците, които са изпратени там от съответните охранителни компании да са съответни. "

Трима от застрашените младежи през днешния ден не са се явили на учебно заведение по молба на техните родители. Младежът е неотдавна в учебното заведение и не е създавал проблеми.

" Според него всичко е било на смешка. Шега, която е груба, непростима ", сподели Димитринка Колева - шеф на Професионалната гимназия по туризъм " Алеко Константинов ".

" Не е имало съчми, не е създаден изстрел. Няма потърпевши деца. "

" Нали знаете. Тийнейджърите желаят да бъдат разнообразни, желаят да бъдат забавни, да вършат усещане. И на нашия младеж това му е била концепцията ", изясни Людмила Лилова - учебен психолог.

Младежът ще продължи да посещава занятия до момента в който стане ясно какво наказване ще получи.

" Нека да изчакаме нужните инспекции да приключат и надлежно ще предприемем ограничения ", съобщи Димитринка Колева.

Министерството на образованието също е известено за случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР