Учението се проведе под ръководството на комисар Кольо Гяуров, директор

...
Учението се проведе под ръководството на комисар Кольо Гяуров, директор
Коментари Харесай

Пожаро-тактическо учение се проведе в землището на село Горска поляна

Учението се организира под управлението на комисар Кольо Гяуров, шеф на РД ПБЗН – Ямбол и краткотраен действен щаб на място, с началник гл. контрольор Стоян Тенев – шеф на районен съд ПБЗН – Елхово.

Участие в него взеха чиновници на Регионалните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Ямбол и Бургас, ОДМВР – Ямбол,  модулно формирование към РДГП- Елхово, ЦСМП – филиал Болярово, ДЕРБАК към Оценка за съвместимост на БЧК- Ямбол, Община  Болярово  и непринудено формирование при община Болярово. Целта на подготвителния формат бе възстановяване на взаимоотношението и координацията сред главните и съставните елементи на Единната избавителна система в региона.
„ Поставените цели и задания бяха изпълнени професионално, при доста положително взаимоотношение и съгласуваност сред участващите в учението екипи, като дейностите бяха изпълнени в действителна среда “, заключи в края на учението  комисар Кольо Гяуров.  Той акцентира, че провеждането на тренировки от този тип способстват за възстановяване на връзката сред екипите на пожарна сигурност и отбрана на популацията и останалите съставни елементи на Единната избавителна система.
По сюжет, към 10:40 часа в РД ПБЗН – Ямбол  постъпва сигнал, че в резултат на разхерметизиране с последвал гърмеж на директен газопровод за природен газ е зародил пожар в землището на село Горска поляна, наоколо до Конституционен съд „ Странджа “, като заради мощния вятър огънят се е популяризирал бързо на огромна повърхност.  Засегнати са най-вече сухи треви и шубраци, само че има заплаха пожарът да обхване смесена гора, както и техническа инфраструктура на газопровода.
На място силите и средствата в учението бяха разпределени в 3 оперативни сектора. Те бяха ангажирани директно с преодоляване и очистване на зародилия пожар, разпространяващ се бързо от региона на гърмежа, на север и на юг. Своевременно бе обезпечено и въздушно наблюдаване благодарение на безпилотна летателна техника. След отправено искане за подкрепяне на пожарогасенето се включи и доброволното формирование при община Болярово. Малко по-късно с логистична поддръжка за чиновниците и в гасителните действия  се причисли и доброволният екип за работа при бедствия повреди и произшествия /ДЕРБАК/ към Оценка за съвместимост на БЧК – Ямбол. Районът бе отцепен и обезопасен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР