Ученичката Елена Василева от Профилирана природо-математическа гимназия на 21 април

...
Ученичката Елена Василева от Профилирана природо-математическа гимназия на 21 април
Коментари Харесай

Ученичката Елена Василева стана "Млад кмет за един ден" в община Ловеч

Ученичката Елена Василева от Профилирана природо-математическа гимназия на 21 април стана " Млад кмет за един ден " в Община Ловеч. Тя пое ръководството на институцията от кмета Корнелия Маринова и в продължение на няколко часа ръководеше настоящите задания, оповестиха от общинския пресцентър.
 
Елена взе участие за втора година в това събитие, през 2022 година е пособия на секретаря на Общината. Ученичката от  9 г клас е ръководител на Общинския училищен комитет, в който вземат участие девет възпитаници от разнообразни учебни заведения в града.
 
Останалите управителни длъжности в общината също имаха заместници за един ден. Росен Цанков от СУ " Св. Климент Охридски " се срещна с работата на ръководителя на Общинския съвет Петър Цолов, при заместник-кмета Даниел Колев  бе Кристиян Миланов от ПГМЕТ, Петя Цветкова от  ПЕГ " Екзарх Йосиф Първи " застана до заместник-кмета Венцислав Христов, а Дария Бъжева от ОУ " Васил Левски " беше при секретаря на Общината Даниела Цанова.
 
Още първоначално кметът Корнелия Маринова обърна внимание на младите управленци, че би трябвало да сме чувствителни към всички проблеми на жителите. Ученикът Росен Цанков попита дали общината може да уточни подобаващ терен и да се реализира залесяването му.
 
Децата имат концепция и за акция за събиране на електронни боклуци. Кметът се ангажира с подкрепяне на тези хрумвания. Инициативата завърши с анализ и шерване на усещанията при кмета Корнелия Маринова.
 
Без доста структури страната може да действа, само че не без общините не може нито ден, сподели тя. След това учениците получиха сувенири за спомен от пребиваването в институцията.
 
Събитието се организира за единадесета година дружно със съдружие " Екомисия 21 век " в партньорство с Община Ловеч и е отдадено на младежкото самоуправление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР