Ученичка от Червен бряг е световна вицешампионка по класически шахмат

...
Ученичка от Червен бряг е световна вицешампионка по класически шахмат
Коментари Харесай

Българска ученичка стана световна вицешампионка по шахмат

Ученичка от Червен бряг е международна вицешампионка по типичен шахмат за девойки!

16-годишната Патрицие Найманова завоюва влиятелното отличие на шампионата в Панама, осведоми.

Откриваме младата вяра на българския шахмат на летището в Амстердам. Уморена, само че задоволена. Прибира се вкъщи, два дни откакто е спечелила среброто при девойките (U17) на международното ученическо състезание.

"Една от най-важните партии беше шестият кръг, чисто психически, тъй като преди този момент претърпях загуба и трябваше бързо да се възстановя и съумях да печеля. ", споделя Найманова.

Патрицие е единствената представителка на България в влиятелния шампионат, където печели 7 от 9 партии и справедливо се качва на почетната стълбица. Преди нея е единствено състезателка от Съединени американски щати.

"След всяка загуба тя е подготвена да се откаже от всичко реализирано до момента, само че това е закратко и бързо взема решение да продължи напред. Радвам се, че упоритостта ѝ е възнаградена. ", споделя майката на сребърната медалистка - Таня Панталеева.



"Най-много желая да продължа да се развъртвам и може би международна купа! ", споделя надарената ни шахматистка.

Отличието подсигурява на десетокласничката, която е и цялостна отличничка, опция да продължи образованието си в 10 от най-престижните университети в света.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР