Учени установиха, че двойно ферментиралата бира съдържа много пробиотични микроби,

...
Учени установиха, че двойно ферментиралата бира съдържа много пробиотични микроби,
Коментари Харесай

Учени твърдят, че има бира, която е полезна за здравето

Учени откриха, че двойно ферментиралата бира съдържа доста пробиотични микроби, които носят разнообразни изгоди – като се стартира от поддържане на тежестта и се стигне до подсилване на съня, заяви в. “Дейли мейл ”, представен от Българска телеграфна агенция.

Учените са работили с белгийски бири като “Хогардън ” и “Вестмале трипъл ”, които са двойно ферментирали – един път в пивоварната и повторно в бутилката. Втората ферментация усилва алкохолното наличие и трансформира усета, той става по-силен и изсъхнал. При нея обаче дрождите са разнообразни от тези за обичайна бира.

“Получавате по-силна бира, която е доста, доста потребна ” – сподели проф. Ерик Класен, експерт по чревни бактерии от университета на Амстердам.

“Не даваме опрощение на хората да пият повече бира. В огромни концентрации алкохолът е нездравословен, само че в случай че пиете по една такава бира на ден, ще бъде добре за вас ”.

Учени от университета на Небраска откриха, че някои бутилки бира съдържат до 50 милиона пробиотични или “добри ” бактерии. Попаднат ли в храносмилателната система, те убиват противниците си – “лошите ” бактерии, които провокират всевъзможни заболявания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР