Учени смятат, че гигантски вкаменелости на 98 милиона години, открити

...
Учени смятат, че гигантски вкаменелости на 98 милиона години, открити
Коментари Харесай

Откриха останки на най-големия динозавър

Учени считат, че великански вкаменелости на 98 милиона години, открити в югозападна Аржентина, принадлежат на най-големия прочут динозавър в света.
Парчетата от вкаменени кости с размерите на хора, принадлежащи на гигантския завропод, са с 10% -20% по-големи от тези, приписвани на Patagotitan Mayorum, най-големият динозавър, установяван в миналото. Това се споделя в изказване на научната организация CTYS на Националния университет в Ла Матанза, Испания, представено от " Сабах ".
 Нов способ открива какъв брой са тежали динозаврите Нов способ открива какъв брой са тежали динозаврите
Метод за оценка на тежестта на динозаврите разработиха откриватели от Австралия и Канада. Според тях известният тиранозавър...
Завроподите са били големи динозаври с дълга шия и дълга опашка, ядящи растения - най-големите земни същества, живели в миналото. Сред тях е и Patagotitan Mayorum, също открит в Аржентина, тежащ към 70 тона и дълъг 40 метра или към дължината на четири учебни рейса, съобщи БГНЕС.
Алехандро Отеро от Аржентинския музей Ла Плата работи върху сглобяването на сходство на новия динозавър от две дузини прешлени и части тазова кост, разкрити до момента. Той разгласява публикация за неидентифицирания динозавър за научното списание " Cretaceous Research ".
Търсенето на още елементи на тялото, заровени надълбоко в канара, продължава. За учените " свещеният граал " ще бъде огромната бедрена кост или раменната кост, които са потребни при оценката на телесната маса на от дълго време изчезнало създание.
Масивните вкаменелости са открити през 2012 година в долината на река Неукен, само че разкопките стартират едвам през 2015 година
 Откриха най-малкия динозавър (ВИДЕО) Откриха най-малкия динозавър (ВИДЕО)
Учени откриха най-малкия прочут до в този момент динозавър, оповестява " Би Би Си ". Новият тип е разказан от член на екипа, който го е разкрил, като...
„ Имаме повече от половината опашка и доста тазобедрени кости “, сподели палеонтолога Хосе Луис Карбалидо. " Очевидно към момента е вътре в скалата, тъй че имаме още няколко години копаене пред нас. "
Масивният скелет е открит в пласт канара, датиращ отпреди към 98 милиона години по време на горната креда, добави геологът Алберто Гаридо, шеф на Музея на естествените науки в Запала.
" Подозираме, че образецът може да е цялостен или съвсем цялостен ", сподели той. " Всичко зависи от това какво ще се случи при разкопките. Но без значение дали е по-голям (от Patagotitan) или не, откриването на недокоснат динозавър с такива размери е оригиналност. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР