Учени създадоха нов метод за тестване за Covid-19, който отнема

...
Учени създадоха нов метод за тестване за Covid-19, който отнема
Коментари Харесай

Нов Covid-тест открива вируса за минути чрез сканиране на окото

Учени сътвориха нов способ за тестване за Covid-19, който лишава единствено 3 минути и има над 95% акуратност, оповестява Metro.

Приложението, наречено Semic EyeScan, употребява фотография на окото, направена със смарт телефон и разпознава вируса, като вижда симптоматично инфектиране, известно като „ розово око “ (често срещано положение при бактерии, вируси и алергени – бел. прев.).

Semic RF, основана в Мюнхен, е създала технологията дружно със свои сътрудници в Съединени американски щати и се надява да я внедри до края на идващия месец, в случай че регулаторите й дадат зелена светлина.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Словакия ще отвори магазините с стеснен потенциал от следв...

Компанията е съумяла да изолира Covid-19 от повече от два милиона разнообразни нюанса на розовото, споделя нейният ръководещ шеф Волфганг Грубер. Според него приложението, към този момент тествано на над 70 000 лица, може да обработи до милион сканирания в секунда.

Грубер добави: „ Използвате приложението, вършиме фотография на двете очи, изпращате го за оценка и по-късно можете да съхранявате получения резултат като QR код на смарт телефона си “, съобщи БГНЕС.

Капацитетът на приложението може да бъде уголемен още повече, като евентуално ще разреши хората да се върнат към всеобщи събития като концерти и футболни мачове. Semic EyeScan пресмята също кръвното налягане и телесната температура на тествания.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Кипър от през днешния ден сменя метода, по който се правят наложителните бързи проби за ковид на уче...

Приложението може също по този начин да разпознае всички разновидности на вируса, съгласно уеб страницата на компанията.

Ако клиентът желае, резултатите могат автоматизирано да бъдат изпратени до здравните органи, тестовите центрове, домовете за пенсионери и лечебните заведения. Функция за геопроследяване може да се употребява, с цел да се ревизира на кой инфектиран човек е могъл да съобщи вируса, прибавя компанията.

Първоначално приложението е ориентирано към компании и търговски клиенти на цена от 480 евро на месец, като по-късно се възнамерява разпространяване за частни лица.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР