Учени са изпратили послание до отдалечена екзопланета, на която на

...
Учени са изпратили послание до отдалечена екзопланета, на която на
Коментари Харесай

Учени с нов опит да се свържат с извънземни

Учени са изпратили обръщение до отдалечена екзопланета, на която на доктрина може да има живот, с вярата да открият контакт с него, оповестява онлайн изданието BusinessInsider. Проектът Sónar Calling GJ 273b се осъществя от музикалния фестивал Sónar и учените от организацията METI и Института за галактически науки на Каталуния.

Най-мистериозният НЛО случай във Франция

Екипът е изпратил посланието 9 пъти в границите на 16-ти, 17-ти и 18-ти октомври т.г. посредством радиовълни. Съобщението е много дълго. То съдържа 33 музикални осъществявания всяко по 10 секунди, пояснение по какъв начин човечеството мери часовете и дните и на кои дати ще се чака отговор от получателя.

"Анонимните ": НАСА разкрила извънземен живот

Тайната на мистериозните житни кръгове

Съобщението към този момент пътува към планетата GJ 273b, която астрономите назовават "Супер Земя ". Тя е малко по-голяма от Земята и се намира в обитаема орбита към своята звезда на 12 светлинни години от нашата планета. Ако известието действително бъде чуто и разбрано от извънземна цивилизация, която реши да му отговори, въпросният отговор се чака след 24 години.

Според не всички учени обаче изпращането на това обръщение е добра концепция. Според Джил Тартър, някогашен шеф на института SETI, сходни послания би трябвало да се изпращат едвам откакто има необятен консенсус, че би трябвало да се направи и по-късно да се реализира единодушие какво тъкмо да се каже от името на човечеството.

Астронавтите, които имат вяра в извънземни

Нова доктрина: Не срещаме извънземни, тъй като спят

Директорът на Центъра по астробиология на Университета "Колумбия " в Съединени американски щати Салеб Шарф има още по-консервативна позиция. "Това е малко безконтролно, тъй като замислете се, в случай че ние получим такова известие. То може да е приятелско, цялостно с информация и молба за отговор, само че ще бъде извънредно изменящо за нас като тип и цивилизация. Истината е, че не знам дали това не е прекомерно рисковано ", разяснява Шарф.

Съоснователят на международния теоретичен фестивал Браян Грийн пък е по-оптимистичен. "Според мен би трябвало всички да се радваме. Нека се присъединим към общността на галактическия живот, в случай че има подобен някъде ", счита той. Според него е прекомерно малко евентуално да попаднем на враждебна цивилизация, която да нападне Земята и сходен сюжет не заслужава терзание.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР