Учени получиха първото научно доказателство, че упражняването на мозъка може

...
Учени получиха първото научно доказателство, че упражняването на мозъка може
Коментари Харесай

Упражнение намалява рисковете от деменция с 30%

Учени получиха първото научно доказателство, че упражняването на мозъка може да помогне в битката с деменцията, откакто организираха 10-годишно проучване. Резултатите показват, че избрани типове когнитивни тренировки са свързани със доста понижен риск от насърчаване на деменция.

Според учените от екипа къси интервали на упражняване на тъй наречените “скоростна обработка ”, която е предопределена да усъвършенства резултатите на играчите при разпознаването на разнообразни обекти, могат да донесат когнитивни изгоди при хората даже и 10 години след тренировката.

Екипът е наблюдавал 2802 здрави възрастни хора в продължение на интервал от 10 години, като увеличението на възрастта им е било приблизително от 74 години до 84 години. Участниците са минали по 10 сесии, всяка от които е траела по един час, за интервал от няколко седмици, като една от групите е получила и спомагателна сесия след година и след това след три години.

Само 1220 души за приключили проучването, само че резултатите са били недвусмислено в интерес на когнитивните извършения.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР