Учени откриха езеро“ на дъното на Мексиканския залив. Човек обаче

...
Учени откриха езеро“ на дъното на Мексиканския залив. Човек обаче
Коментари Харесай

Откриха смъртоносно езеро на дъното на океана

Учени откриха „ езеро “ на дъното на Мексиканския залив. Човек обаче не може да влезе в него, без да пострада смъртоносно. Ерик Кордис, учител по биология в Университета Темпъл, изследва басейна и разказва своите открития в научното списание Oceanography. 

„ Слизаш на дъното на океана и гледаш течаща вода, езеро или река, и чувстваш, че не си на този свят “, споделя Кордис пред Seeker. 

Водата в „ подводното езеро “ е към пет пъти по-солена от обкръжаващата я. Освен това съдържа мощно токсични концентрации на метан и сероводород и заради това не се смесва с околната вода. За животните (и хората), които биха влезнали вътре, тези токсични концентрации могат да бъдат смъртоносни. Единствено бактерии, тръбни червеи и скариди оцеляват при такива условия.

За учените сходно място обезпечава идеалната среда, с цел да изследват по какъв начин организмите оцеляват в рискови условия. „ Много хора изследват тези рискови хабитати на Земята като модели за това, което можем да открием на други планети “ – изяснява Кордис. 

Източник: Science Alert 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР