Учени от Великобритания ще тестват комбинирани дози от две различни

...
Учени от Великобритания ще тестват комбинирани дози от две различни
Коментари Харесай

Ще тестват комбинация от ваксините срещу COVID-19 на AstraZeneca и Pfizer

Учени от Англия ще тестват комбинирани дози от две разнообразни ваксини против COVID-19 с вярата, че това ще даде нов метод за борба с ковид.

Правителството на Англия поддържа откривателите от Оксфордския университет.

Специалистите се надяват, че смесването на дози от AstraZeneca/Oxford и Pfizer/BioNTech ще докара до най-малкото същата или даже по-добра отбрана спрямо две инжекции от една и съща ваксина.

При общоприетия способ и при двете ваксини човек получава две дози в границите на няколко седмици. Според прес известие от държавното управление на Англия новото изследване ще съпостави 8 разнообразни конфигурации от дози, които варират във връзка с това коя е първата и през какъв брой време се инжектират.

И учените, и държавните управления чакат утвърждението на сходни тествания с неспокойствие. В края на 2020-та Англия утвърди смесването на ваксини в рискови обстановка, макар че към момента не съществува научни доказателства, които да поддържат сходни дейности.

Най-вероятно резултатите от изследването ще бъдат от изгода за всички страни по света, споделят специалистите пред кореспонденти. Според проф. Матю Снейп от Oxford Vaccine Group най-малкото сходно изследване ще ни даде нови насоки, посредством които да подобрим отбраната от имунизациите. Ако се окаже, че те са взаимнозаменяеми, това ще разреши по-голяма еластичност при инжектирането им.

Доброволци за изследването ще бъдат набрани през февруари, а първите резултати би трябвало да са подготвени в края на май или началото на юни.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР