Учени от университета в Оксфорд излязоха с проект, който изчислява

...
Учени от университета в Оксфорд излязоха с проект, който изчислява
Коментари Харесай

Учени изчисляват: Най-строгите мерките са в Германия. На кое място се нареждаме ние?


Учени от университета в Оксфорд излязоха с план, който пресмята строгостта на Коронавирус ограниченията в обособените страни.

На първо място за момента учените слагат Федералната Република.

Учените са събрали данни от разнообразни страни по света, сортирани са по категории и са оценени. Девет са индикаторите, върху които се базира резултата като да вземем за пример затваряне на учебни заведения, ограничавания за прилагане на градски превоз свързани с вируса, затварянето на някои бизнеси, както и наложителното носене на маски на обществени места.

Коментарите тук са, че поради, че Германия е федерация ограниченията са разнообразни в провинциите, а учените са се базирали върху регионите с най-строги ограничавания. Но какво важи общовалидно за Германия?

Училищата там остават отворени. Неваксинираните от дълго време не участват в културния и публичен живот. С отрицателен тест те могат да стигнат само до работните си места и да употребяват градски превоз. Без тест имат достъп единствено до магазини от първа нужда.

За имунизираните пък също е необходим тест, с цел да посетят заведение.



Нововъдение е достъпът на депутатите в постройката на Бундестага. Подобно на сътрудниците си от България и при тях това докара до безредици, и разнопосочни отзиви. И до момента в който в страната ни и пробата е алтернатива, тук за депутатите не е по този начин.

До работното си място в Бундестага имат достъп единствено имунизирани и преболедували и то откакто са си създали и тест.

В челната тройка след Германия по суровост на Коронавирус ограниченията се подреждат Канада и Италия.

България не е в челните позиции, само че съгласно изследването в Европа има редица страни с по-леки ограничения от тези у нас. Като да вземем за пример – Сърбия, Албания, Косово, Хърватия, Полша, Беларус и даже Испания, и Португалия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР