Учени от Университета в Нотингам твърдят, че чесънът може да

...
Учени от Университета в Нотингам твърдят, че чесънът може да
Коментари Харесай

Чесънът предотвратява развитието на рак


Учени от Университета в Нотингам настояват, че чесънът може да понижи риска от развиване на някои типове рак, диабет и сърдечносъдови болести.

Изследване потвърждава, че даже потреблението на 1 скилидка на ден, понижава на половина риска от рак на простата . Рискът от рак на дебелото черво е 3 пъти по-нисък при хората, които употребяват чесън всяка седмица.

Експерти от Индия потвърждават също, че постоянната консумация на чесън предотвратява образуването на рак на кожата . Хората, които към този момент са образували кожни тумори, могат да понижат развиването и растежа им, в случай че одобряват чесън всеки ден. При по-голям банкет на чесън, се понижава и вероятността от развиване на рак на панкреаса и рак на гърдата.

За да се разбере какви изгоди още крие чесънът, е направено изследване на здрави хора и на такива с рак на белия дроб . Резултатите демонстрират, че консумирането на чесън два пъти седмично, понижава риска от рак на белия дроб с 44 %. Действието му отслабва, в случай че е под формата на прахуляк, приготвен или изсушен.

Начинът, по който се подготвя чесънът , може да има позитивен резултат върху здравето на човек. Изследователите обаче не могат да дефинират кой способ е най-ефективен.

Чесънът създава серни съединения без значение по какъв метод е подготвен. Тези съединения имат мощен антивирусен резултат.

Свързани публикации.. Алтернативните способи за лекуване на рак могат да бъдат рискови 0 Чесънът потребен и против сърдечни проблеми 1 Чесънът усъвършенства кръвообръщението 0

Скилидките съдържат флавоноиди, полизахариди, сапонини, фитостероли, витамин B1 и B6, витамин

C, селен, фосфор, калций, цинк, магнезий и алицинин , който се бори със злокачествените формирания сполучливо.

Чесънът има антибактериално и антиоксидантно деяние, извежда токсините от организма и подтиква имунната система. Той обезврежда свободните радикали и подтиска туморните съединения.

От друга страна, не трябва да се прекалява с потреблението на чесън, тъй като може да провокира нежелани реакции в организма. Поглъщането на скилидките на празен корем, може да докара до киселини, повръщане и диария. Затова е належащо чесънът да се приема по време на хранене.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР