Учени от университета на Кентъки установиха защо на някои хора

...
Учени от университета на Кентъки установиха защо на някои хора
Коментари Харесай

Нежеланието да се консумира броколи се обяснява с генетични причини

Учени от университета на Кентъки откриха за какво на някои хора броколито и цветното зеле им се костват вкусни, а на други - че имат горчив усет, заяви Лента.

Оказало се, че за възприемането на горчивия усет у индивида дава отговор генът TAS2R38, който кодира протеин в рецерторите на езика. Хората, които имат разновидност на гена, известна като AVI, на процедура са невъзприемчиви към горчивия усет. В случай че имат друга разновидност на гена, известна като PAV, рецепторите им са с доста внезапна реакция към горчивия усет. Притежаващите двете вариации - AVI и PAV, реагират по друг метод на всеки съответен хранителен артикул.

Специалистите изследвали мостри от слюнката на 175 пациенти с нараснал риск от сърдечносъдови заболявания. Било установено, че генетично по-възприемчивите към горчивия усет по-рядко употребяват зеленчуци. Въпросните участници доверили, че за тях усетът на броколи и цветно зеле е противен.

Учените означиха, че проучването цели да се облекчи задачата на хората, които следват диета. Изследването на генома дава опция да се дефинира подобаващата дажба за пациентите.

Резултатите от проучването бяха показани на конференция на Американската асоциация на кардиолозите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР