Учени от САЩ и Индия, в сътрудничество с НАСА, откриха

...
Учени от САЩ и Индия, в сътрудничество с НАСА, откриха
Коментари Харесай

Непознати микроби откриха на космическата станция

Учени от Съединени американски щати и Индия, в съдействие с НАСА, откриха четири варианта на бактерии в Международната галактическа станция, три от които са изцяло непознати за науката. Изследването им е оповестено в списание Frontiers in Microbiology.

Три от четирите варианта са бактерии, изолирани през 2015 и 2016 година Единият е открит на горната плоча на МКС, втори в купола и трети - на повърхността на маса. Четвъртият вариант е открит в остарял филтър, който е върнат на Земята през 2011 година

И четирите варианта принадлежат към фамилията на бактерии, намиращи се в почвата и сладките води, които оказват помощ на растенията да порастват и да отстраняват патогените. Ако се чудите какво търсят бактерии на МКС, отговорът е, че астронавтите отглеждат част от храната си от години и не е изненадващо, че там да попаднат и микроби, написа Science Alert.

Намерените във филтъра бактерии принадлежат на добре познатия вариант Methylorubrum rhodesianum. След секвениране на останалите три варианта обаче е открито, че всички те принадлежат към еднакъв, неидентифициран до момента тип. Тези варианти са наречени ​​IF7SW-B2T, IIF1SW-B5 и IIF4SW-B5.

Суати Бейлани, генетик от Университета на Южна Калифорния, и сътрудниците му оферират този нов тип бактерии да бъде наименуван Methylobacterium ajmalii на името на Аймел Хан, прочут индийски академик.

Учените са удовлетворени от откритието. „ Отглеждането на растения на рискови места с минимални запаси изисква уединяване на нови микроби, които оказват помощ на растенията да порастват в стресови условия “, обясниха генетиците Кастури Ванкатесварен и Нитин Кумар Сингх от НАСА.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР