Учени от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) установиха

...
Учени от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) установиха
Коментари Харесай

Глобалното затопляне се самоподдържа

Учени от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) откриха възходящи количества парников газ, които идват... от тропиците. Те не са сигурни какъв тъкмо е източникът, само че имат вяра, че евентуално всичко се дължи на микробите в тропическите блата, които освобождава метан. Те имат вяра, че по-високите температури подтикват по-голямото обособяване на метан.

" Неочакваният растеж на метана е огромно предизвикателство за Парижкото съглашение, а ние не знаем за какво това се случва ", сподели пред " Файненшъл таймс " Юн Нисбет, професор по просвета за Земята в университета Роял Холоуей в Лондон.  " Затоплянето зарежда стоплянето, само че огромният проблем е по какъв начин го прави ", споделя той.

Метанът е втората по величина причина за световното стопляне след въглеродния диоксид. Изследователите разкрили, че количеството на освободения метан се е нараснало с 50% сред 2013 година и 2018 година спрямо пет години по-рано. Предполага се, че когато климатът се затопли, успеваемостта на микробните общности, които трансформират органичната материя в метан, се усилва.

Подобно на нашите организми, бактериите са най-ефективни при по-високи температури. Така, когато климатът се затопля, тези излъчвания евентуално ще се усилят.

" Това е в действителност обезпокоително, тъй като това е натурален рецидивиращ резултат и нещо, което не можем да направляваме, " сподели професор Грант Алън, физик от атмосферата в Манчестърския университет. Ако климатът продължава да се затопля, този натурален развой може да се ускори.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР