Учени от Лабораторията по екстремна светлина към университета на Небраска-Линкълн

...
Учени от Лабораторията по екстремна светлина към университета на Небраска-Линкълн
Коментари Харесай

Учени създадоха най-ярката светлина на Земята

Учени от Лабораторията по рискова светлина към университета на Небраска-Линкълн сътвориха лазер, чиято светлина е милиард пъти по-силна от тази на повърхността на Слънцето, заяви в. " Индипендънт ".

Лазерът може да се употребява като нов тип рентген за фотоси с доста по-висока резолюция от обичайните. С него ще могат да се получават триизмерни облици на наноскопско равнище. Той ще е потребен освен на лечебните заведения, само че и на инженери, учени, охранители. Лазерът може да служи като свръхбърза камера за снимане на химически реакции или електрони в придвижване.

" Има доста остарели теории, които не са проверявани лабораторно, тъй като не съществуваше задоволителен източник на светлина за опитите ", сподели доктор Умщадтер от екипа.

Когато светлината доближи до предмет, тя се разпръсква. Този резултат ни разрешава да я виждаме. Обикновено електронът отразява единствено един фотон светлина. Лазерът на американските учени разпръсква съвсем 1000 фотона по едно и също време. По тематиката Учени приготвят включването на най-големия рентгенов лазер в света
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР