Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего (САЩ) разработиха новост,

...
Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего (САЩ) разработиха новост,
Коментари Харесай

Вграждат чип с размер на зърно в опаковките, следи срока на годност

Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего (САЩ) създадоха оригиналност, която може да преобърне хранителния пазар по света. Чип за стотинки с размер на песъчинка може да бъде вграден във всяка опаковка и благодарение на смарт телефон постоянно можете да знаете периода на валидност на продуктите във вашия ледник.

Както е замислено от учените, чипът не се нуждае от настрана зареждане или батерия, пише Techxplore. Той е толкоз дребен, че има задоволително клетъчно лъчение както за мощ, по този начин и за предаване на информация. Смартфонът ще получава данни за периода на валидност на стоките посредством Bluetooth или Wi-Fi, а в индустриални условия смарт телефон, оборудван със специфичен програмен продукт, може да се употребява като RFID читател.

Чипът предава информация на разстояние от 1 м, което е задоволително за сканиране. Но посредством възстановяване на характерностите на устройството и неговото зареждане е допустимо да се усили дистанцията на предаване на информация.
 чип, RFID, чипове Цената на чипа е минимална и може да бъде вграден във всяка опаковка на продукта Снимка: Социални мрежи
Изследователите виждат в създаването им освен улеснение за потребителите, само че и метод за справяне с електронните боклуци, от които страда околната среда, защото наблягането на такива чипове ще понижи количеството им.

Екипът от учени ще комерсиализира устройството или посредством пускане, или посредством огромни продуктови корпорации, които се интересуват от използването на такава оригиналност.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР