Учени от Института по еволюционна биология в Испания определиха генни

...
Учени от Института по еволюционна биология в Испания определиха генни
Коментари Харесай

Учени откриха нова причина за дълголетието

Учени от Института по еволюционна биология в Испания дефинираха генни разлики, които разрешават на хората да живеят по-дълго от други представители на приматите, заяви Сайънс алърт.

Учените са анализирали разновидности в ДНК измежду разнообразни примати, с цел да открият кои генни вариации обезпечават предимство на Хомо сапиенс, що се отнася до дълголетието. 

Смята се, че въпросните гени разрешават също на типа да живее задоволително дълго, с цел да се снабди с огромно поколение. Учените също така разкрили статистическа причинност сред оптималната дълготрайност на живота и други характерности на виталния цикъл, които способстват за положителното здраве и оцеляването.Оказало се, че единствено три типа превъзхождат по дълголетието си останалите примати - индивидът и два типа макаци. Тези животни станали пример за съпоставяне на генни последователности.

Учените разпознали 25 вариации в ДНК, които се развили настрана едни от други у всеки тип. Те установили, че гените са свързани с действието на сърдечносъдовата система, по-специално със зарастването на рани и съсирването на кръвта. Специалистите са на мнение, че съществуват и други генетични фактори, които дефинират продължителността на живота. За откриването им ще са нужни нови проучвания с повече типове маймуни.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР