Учени от Американското гериатрично дружество заключиха, че физическите упражнения допринасят

...
Учени от Американското гериатрично дружество заключиха, че физическите упражнения допринасят
Коментари Харесай

Физическите упражнения ни помагат да се избавим от коремните мазнини

Учени от Американското гериатрично сдружение заключиха, че физическите извършения способстват да се понижи рискът от преждевременна гибел за възрастните хора, които са с доста коремни мазнини, заяви уеб сайтът MedicalXpress.

Изследването обхванало 77 души на 70-годишна възраст, като коремните мазнини на всеки участник надхвърляли 1-2 кг. Групови извършения били осъществявани три пъти седмично в разстояние на 10 седмици от 36 доброволци. Първоначално тренировките били с времетраене 18 минути, само че последователно продължителността им била увеличена до 36 минути. Всяко упражнение отнемало 40 секунди и било последвано от 20-секундна пауза. Останалите участници били включени в контролна група и водели нормалния за себе си метод на живот.

Оказало се, че тренировките съдействали за загуба на съвсем кг мазнини и за увеличение на мускулната маса с близо 0,5 кг. При това резултатът бил по-забележим у мъжете, в сравнение с у дамите.

Известно е, че с напредването на възрастта мускулната маса понижава и настава преразпределение на мастните тъкани. Най-често мазнини се складират в коремната област, а това е обвързвано с риск от гибел в резултат на сърдечносъдови заболявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР