Учени обявиха консумацията на краве мляко за най-честата причина за

...
Учени обявиха консумацията на краве мляко за най-честата причина за
Коментари Харесай

Това е най-честата причина за смърт от хранителни алергии при деца

Учени оповестиха потреблението на краве мляко за най-честата причина за гибел при деца от хранителни алергии. Изследването е оповестено в " The British Medical Journal ".
Експерти от Imperial College London са проучили данни от 1998 до 2018 година Те разкрили, че кравето мляко съставлява към 26% от тези смъртни случаи в учебна възраст. Най-голямо нарастване се следи при деца под 15-годишна възраст.
" От 1992 година се следи понижаване на каузи на смъртните случаи от фъстъци или дървесни орехи, само че броят на смъртните случаи заради консумация на краве мляко се е нараснал ", означават специалистите.

Те прибавиха, че при множеството дребни деца алергиите към кравето мляко изчезват с напредването на възрастта, само че измежду възрастните то е повода за повече от една четвърт от смъртните случаи, породени от анафилактичен потрес, получаващ се в резултат на алергия.
Проучването демонстрира, че през посочения интервал от време, съвсем 102 000 души са били признати в болничното заведение с отравяне. От тях 30% от случаите са породени от хранителни артикули.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР