Учен, който открил най-старата вода, откривана някога на Земята, решил,

...
Учен, който открил най-старата вода, откривана някога на Земята, решил,
Коментари Харесай

Учен откри най-старата вода на Земята и... я изпи

Учен, който разкрил най-старата вода, откривана в миналото на Земята, решил, че най-хубавото нещо, което може да направи, е да я изпие.

Професор Барбара Шерууд Лолар е управлявала екип от геолози, които проучвали канадска мина през 2016 година, когато направила забележителното изобретение.

Според тестванията течащата вода на към три километра под повърхността е била на възраст сред 1,5 и 2,6 милиарда години, което я прави най-старата вода, открита на Земята .

Oldest On
— UPSC IQ (@upsciq)
" Когато хората мислят за тази вода, те допускат, че това би трябвало да е някакво малко количество вода, уловено в скалата. Но в реалност тя е много и клокочи непосредствено към вас. Тези неща текат със скорост от литри в минута - размерът на водата е доста по-голям, в сравнение с някой е предполагал ", споделя професор Шерууд Лолар.

При дегустацията на античната вода тя открила, че тя е " доста солена и горчива " и " доста по-солена от морската вода ".  Това било окуражаващ знак, тъй като по-солената вода нормално е по-стара . В този случай, когато водата е остарявала в продължение на милиарди години, това надали е изненадващо.

Discover the world's oldest pool of water! This incredible discovery was made deep down in a Canadian mine, where researchers found water that dates back an impressive 2 billion years. Not only is this the oldest known water on Earth, but it also contains traces of life that have…
— Suzie Sante (@SanteSuzie)
" Ако сте геолог, който работи със скали, евентуално сте облизвали доста скали ", споделя Шерууд Лолар.

Нейният екип също по този начин открил, че в миналото във водата е имало живот , като е разгледал сулфатите - състава на солите - в нея.

" Успяхме да посочим, че сигналът, който виждаме в течностите, би трябвало да е бил създаден от микробиология - и най-важното, би трябвало да е бил създаван в доста дълъг интервал от време. Микробите, които са произвели този автограф, не са могли да го създадат за една нощ. Това би трябвало да е индикация, че организмите са участвали в тези флуиди в геоложки мащаб ", казва Шерууд Лолар.

За благополучие, тя не е имала ужасяваща реакция, сходна на тази от приказен филм, откакто е пила античната вода, и е доживяла да опише историята.

The oldest water ever discovered on Earth, which dates back a staggering two billion years, has been uncovered by Canadian, and it has many secrets to tell.
— Ancient Origins (@ancientorigins)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР