Участваха над 4000 войнициМожем да открием всякакъв противник, увери ПутинПрезидентът

...
Участваха над 4000 войнициМожем да открием всякакъв противник, увери ПутинПрезидентът
Коментари Харесай

3 атомни подводници на руския ВМФ парад

Участваха над 4000 бойци
Можем да открием всевъзможен съперник, увери Путин

Президентът подсети заветите на Петър Велики

Русия непрестанно и сполучливо усъвършенства въоръжението на своя Военноморски флот (ВМФ) и е в положение да открие всевъзможен съперник и, в случай че се наложи, да му нанесе необратим удар. Това съобщи през днешния ден президентът Владимир Путин на откриването на основния военноморски церемониал на страната, съобщи ТАСС.

С него Русия отбелязва Деня на Военноморския флот, което по традиция се прави в последната неделя на месец юли.

В парада в Санкт Петербуг и Кронщат участваха 4000 военнослужещи, повече от 50 кораби, лодки и подводници, а също по този начин и 48 самолети и хеликоптери на морската авиация. За първи път към парада се причислиха три атомни подводници - “Княз Владимир”, “Борей” и “Орел”.

“Русия в най-кратки периоди зае достойното си място измежду водещите морски страни, измина голям път на развиване от скромния ботик (малък ветроходен и гребен кораб) на Петър Велики до мощни океански кораби и ракетни атомни подводни крайцери. Тя закупи ефикасна морска авиация с отдалечен и дребен обхват, надеждни комплекси за брегова защита, най-нови хиперзвукови прецизни системи на въоръжение, които нямат собствен аналог в света и които ние усъвършенстваме непрекъснато и успешно”, съобщи Путин.

Президентът акцентира, че в днешно време съветският ВМФ разполага с всичко належащо, с цел да подсигурява отбрана на родината и националните ползи.

Словото си пред събралите се Путин приключи с увещание на заветите на Петър Велики - “пред никого да не се спуска флагът на кораба, да не се отстъпва и предава транспортен съд на врага”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР