Участниците в националния поход По стъпките на Левски“ ще бъдат

...
Участниците в националния поход По стъпките на Левски“ ще бъдат
Коментари Харесай

Националният поход „По стъпките на Левски” събира рекорден брой участници

Участниците в националния поход „ По стъпките на Левски “ ще бъдат публично изпратени довечера пред паметника на Апостола в Плевен. Лъчовете ще преминат Балкана и на 18 юли ще бъдат тържествено посрещнати в Карлово, където ще бъде маркирана годишнината от рождението на великия българин. 

Националният поход „ По стъпките на Левски ” събира тази година рекорден брой участници - 236. Провежда се за 27 година, а началото поставя плевенският преподавател Васил Копчев единствено с един собствен възпитаник. Днес походът е в няколко лъча, събира съидейници от цялата страна и постоянно е посрещан с гала на тържествата в Карлово във връзка рождението на Апостола.

Участници от Плевен, Никопол, Видин, Шумен, София, Хасково са измежду участниците тази година. Сред тях са 60 възпитаници и деца на предучилищна възраст. Едни от първите походници се включват към този момент със своите фамилии. 

Походът е запаметяващ и с тематичните си вечери, с другарствата и духа на един популярен българин, споделят участниците. 

„ Участието в похода е добър метод да се почувстваш същински българин “, споделя Радослав Тодоров, възпитаник в плевенската Математическа гимназия, който ще поеме по стъпките на Апостола за пети път и ще бъде още веднъж знаменосец па националната демонстрация. 

Репортаж по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР