Участниците в кампанията изразяват загриженост относно „уютните“ отношения между петролния регулатор на Обединеното кралство и индустрията за изкопаеми горива

...
Те описват подробно съдържанието на срещата на ръководната група за
Коментари Харесай

Те описват подробно съдържанието на срещата на ръководната група за преход в Северно море на 9 май 2023 г. – редовно събитие, което в момента се съпредседателства от NSTA шеф Стюарт Пейн и Саймън Роди, който ръководи бизнеса на Shell UK в Северно море.

Ръководители от други компании за изкопаеми горива и представители на Offshore Energies UK, лобистката група в индустрията, също присъстваха.

< p>В раздел, озаглавен „Разказ за петрола и газа“, протоколът показва, че групата „би искала да разработи три до пет ключови послания, които са съгласувани и последователни, за да обосноват ефективно случая за продължаване на петрола и газа в Северно море“.

Групата е съгласна с необходимостта от „прости положителни послания, напр. „През 2022 г. Обединеното кралство е похарчило повече за внос на нефт и газ, отколкото за образование“, „домашно отгледано е по-добре““ и че „индустрията трябва да бъде вокални и усилват ключовите послания".

Тези послания, според бележките от срещата, трябва "да бъдат фактически, защитими и логични и индустрията трябва да бъде приведена в съответствие с тях".

Обединеното кралство инсталира рекорден брой термопомпи и слънчеви панели

Щракнете, за да се абонирате за ClimateCast с Tom Heap, където и да получавате своите подкасти

Според нейния уебсайт, целта на Групата за управление на прехода в Северно море е да „обсъжда и преразглежда ключови стратегически въпроси, засягащи нефтената и газовата индустрия“, което може да включва публични съобщения.

Но активистите на кампанията казаха на Sky News, че протоколите са доказателство за неуместно „уютни“ отношения между регулатора и компаниите за изкопаеми горива.

Изпълнителният директор на кампанията Uplift Теса Хан каза: „Работата на NSTA е да прави безпристрастни , основани на доказателства решения за това дали да се одобрят или не нови петролни и газови находища, все още, учудващо откриваме, че е било в заговор с лобисти от индустрията за това как най-добре да се обоснове новото сондиране.

Обединеното кралство на път ли е към мрежата нула?

"Как може да се очаква обществеността да се довери на нейните решения, ако в същото време тя помага на петролните и газовите фирми с техния PR? Последното нещо, от което Обединеното кралство се нуждае в момента, е още по-подвеждащо въртене за петрола и газа.

„Това хвърля съмнение колко сериозно регулаторът приема ролята си да помага на Обединеното кралство да изпълни своите задължения в областта на климата. Предложената Rosebank петролното поле, например, е несъвместимо със собствените цели на регулатора относно климата, но дали NSTA ще каже „не“ на индустрия, с която очевидно е толкова удобна?

„Обединеното кралство спешно се нуждае от регулатор, който е истински независимо от петролната и газовата промишленост."

Правителството следва политика за разширяване на сондажите в Северно море, като същевременно засилва предоставянето на чиста енергия и настоява, че неговият подход е съвместим със законово закрепената нетна нула в Обединеното кралство цели.

Противоречие относно целите за нетно нула в Обединеното кралство

„Декарбонизацията остава приоритет за индустрията“

Говорител на NSTA защити случилото се на срещата, описвайки нейната роля като посредник, а не към нещо по-обширно.

Те казаха на Sky News: „NSTA улеснява редовни срещи, на които представители на индустрията обсъждат най-добрите практики, които подкрепят енергийната сигурност на Обединеното кралство и нейните цели за нула нетно количество. Това е напълно подходящо и в съответствие с нашите отговорности и не засяга нашата независимост, която приемаме изключително сериозно.

Прочетете повече:
Има много шум в дебата за петрола в Северно море и газ - но цифрите говорят друга история | Ед Конуей

„Както стана ясно в протокола от ръководната група, който редовно публикуваме на нашия уебсайт, декарбонизацията остава приоритет за индустрията. NSTA твърдо държи сектора отговорен за намаляване на емисиите, с впечатляващи резултати. Емисиите от производствените дейности в Северно море в Обединеното кралство са намалели с повече от една пета от 2018 г., докато изгарянето е намаляло наполовина през последните четири години."

Колко ще струва нетната нулева цена?

Говорител на Offshore Energies UK описаха срещата като много по-скоро сътрудничество.

Те казаха пред Sky News: „Офшорната енергийна индустрия, правителството и регулаторът са ангажирани да управляват успеха на сектора заедно, подход, който беше изискан през 2014 г. Wood Review. Много сектори работят в сътрудничество с правителствата и регулаторите чрез ръководни групи, за да стимулират действия по ключови предизвикателства и възможности за Обединеното кралство.“

Говорител на Shell каза пред Sky News: „Продължаващото производство на петрол от Северно море и газът е жизненоважен за енергийната сигурност на Обединеното кралство и помага за намаляване на зависимостта от по-високи въглеродни емисии и по-скъп внос на енергия. Това е напълно в съответствие с нетна нулева пътека, както е моделирана от независимия Комитет по изменение на климата на Обединеното кралство.

„След десетилетия на доставка на нефт и газ, добивът от Северно море на Обединеното кралство намалява и сега отговаря на по-малко от 50 % от търсенето в Обединеното кралство. Важно е то да спре да намалява твърде рязко, докато преходът към нисковъглеродна енергия набира скорост."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР