Участниците в двудневната среща на министрите на енергетиката и екологията

...
Участниците в двудневната среща на министрите на енергетиката и екологията
Коментари Харесай

Г-20 се договори да се бори с пластмасата в Световния океан

Участниците в двудневната среща на министрите на енергетиката и екологията на страните от Г-20 в японския град Каруидзава се договориха за основаването на интернационална конструкция за съдействие, която си слага за цел намаляването на изхвърляната пластмаса в Световния океан.
„ Замърсяването на Световния океан изисква незабавни дейности, тъй като оказва отрицателно влияние върху морските екосистеми и здравето на хората “, се споделя в документа.
Страните от Г-20 ще подхващат доброволни старания за намаляването на изхвърляните пластмаси и ще обменят информация за постигнатите резултати. Обсъждането на казуса беше една от централните тематики на министерската среща.
По данни на Организация на обединените нации годишно в се създават към 300 милиона тона пластмасови боклуци. Около 8 милиона от тях попадат в Световния океан, което се трансформира в екологичен проблем от световен мащаб.
На срещата в Каруидзава беше разисквана и енергийната сигурност и постоянните доставки на въглеводороди. „ По тези тематики беше реализирано цялостно единогласие. Всички участници се оповестиха в поддръжка на обединените старания, ориентирани към непоклатимост доставяне на международната стопанска система с енергоносители “, съобщи на заключителната конференция японският министър на стопанската система и търговията Хирошиге Секо.
Срещата се организира в границите на подготовката за форума на Г-20, който ще се състои на 28 и 29 юни в Осака, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР