Участниците в благотворителната акция във Варшава събраха 9,1 милиарда евро

...
Участниците в благотворителната акция във Варшава събраха 9,1 милиарда евро
Коментари Харесай

Благотворителна акция събра 9,1 милиарда евро за украинските бежанци


Участниците в благотворителната акция във Варшава събраха 9,1 милиарда евро помощ за украински бежанци и вътрешно разселени лица. Това заяви в събота лидерката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Днес събрахме 9,1 милиарда евро за хора, бягащи от нашествието в Украйна и в чужбина. И ще има още! ”, написа тя в Туитър.


 
В благотворителното събитие участваха редица международни водачи – Джъстин Трюдо, Володимир Зеленски, Урсула декор Дер Лайен , Анджей Дуда и други.

1 милиард евро от събраната сума е отпусната от Европейска комисия . „ Освен това Европейската банка за възобновяване и развиване разгласи спомагателен заем от 1 милиард евро за покриване на потребностите на хората, разселени от нашествието “, се споделя в изказването на Европейската комисия.

Събитието се излъчва директно по целия свят , а задачата е набиране на средства за филантропична помощ на Украйна . Акцията за подкрепяне на бежанците бе задействана от Европейска комисия и държавното управление на Канада.

В особено видеообръщение украинският президент прикани за ембарго на съветския газ и за опълчване на съветската експанзия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР