Участник в организирана престъпна група за трафик на хероин от

...
Участник в организирана престъпна група за трафик на хероин от
Коментари Харесай

Пуснаха предсрочно от затвора участник в група за трафик на хероин от Турция

Участник в проведена незаконна група за трафик на хероин от Турция към България бе освободен предварително от пандиза в Бобов дол.

56-годишният Сашко Петров от петричко село има присъда от 3 година и 6 месеца затвор и санкция от 50 хиляди лева, наложена от Специализирания углавен съд. Остават му да изтърпи още 4 месеца и той подал молба за условно предварително освобождение до съда в Кюстендил.

Според отчета на затворническата администрация Петров се е поправил и от близо 2 година е в затворническото общежитие в Самораново. Бил е отговорник на столовата и служащ в кухнята. Участвал в разнообразни спортни и културни мероприятия, пускан е в отпуск и се е прибирал, без да бяга. Заради това съдът одобри, че Петров може да излезе предварително на независимост.

Петров бе наказан от профилирания углавен съд през 2017 година Той призна виновността си, че е взел участие от 2014 до 13 юни 2015 година в проведена незаконна група за преместване на опиати.

Групат бе разрушена на 12 юни 2015 година, когато на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево на влизане от Турция в рейс бяха открити пет пакета хероин с общо тегло 56,7 кг на стойност 2,7 млн. лева Тогава бяха задържани пет дами, в чиито багаж бе открита дрогата. Оказа се, че санданчанката Йорданка Х. е дала пакетите на другите 4 дами, с цел да ги сложат в своя батаж. Те бяха освободени, а Йорданка наказана, дружно със Сашко Петров и Васил Косев като уредници и реализатори на поръчката за трафик на хероин.

Йорданка неотдавна бе освободена предварително от пандиза. Сега килиите напуща и Петров. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР