Участието на български фирми в големи международни изложения е един

...
Участието на български фирми в големи международни изложения е един
Коментари Харесай

Добрата подготовка - разковничето за успешно представяне на международни изложения

Участието на български компании в огромни интернационалните изложби е един от значимите способи, по които можем да завоюваме нови пазари. Не инцидентно в края на 2016 година износът е бил най-силният мотор на икономическия напредък в България.

Как се провеждат ревютата у нас и по какъв начин една компания може да се приготви съответно за присъединяване, разяснява пред Радио София Мая Кръстева - специалист с над 25-годишен опит в организацията на изложби на територията на България и като представител на задгранични изложби. Успехът на представянето в едно ревю зависи до огромна от предварителната работа по подготовката, акцентира Кръстева. Разбира се, значимо е по какъв начин наподобява и самият щанд, само че не е достаъчно изискване за триумфа. Самата подготовка включва изследване на съперниците в интернет, набелязване на евентуалните клиенти, сформиране на база данни на харесаните за сътрудници компании.

И нещо друго значимо за присъединяване на български компании в интернационалните изложби. Най-често практиката е те да стартират представянето си в прилежащите страни - Румъния, Гърция, Македония, Турция, Сърбия, а по-късно, като придобият малко опит, стартират да се насочват към огромните изложби в Германия, Холандия, Франция, Италия.

Добавената стойност на браншовите изложби е, че в границите на два-три дни може да бъдат направени срещи с 20-30 качествени компании в съответната област, изясни още Мая Кръстева. Тя уточни, че на интернационалните профилирани изложби нормално не се вършат покупко-продажбите. Важно е също да има поредност. Успехът на даден пазар, в дадена страна изисква присъединяване най-малко три следващи години. През първата година е запознаването с новата среда, а през идващите две се печели доверие и се откриват по-тесни контакти с евентуалните сътрудници. Кръстева даде образец с присъединяване на задграничните компании в български изложби, като нормално през първите години те се показват сами, а след третата година стартира да взе участие българският им сътрудник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР