Съединените щати изместиха Китай като най-важен търговски партньор на Германия

...
Съединените щати изместиха Китай като най-важен търговски партньор на Германия
Коментари Харесай

САЩ измести Китай като основен търговски партньор на Германия

Съединените щати изместиха Китай като най-съществен търговски сътрудник на Германия през първото тримесечие на годината. Това заяви Ройтерс, базирайки се на данни на немската статистическа работа.

Търговията на Германия със Съединените щати, смесен импорт и експорт, възлиза на 63 милиарда евро за интервала от януари до март. Търговският продан сред Германия и Китай за същия интервала е на стойност към 60 милиарда евро.

През 2023 година Китай беше най-големият търговски сътрудник на Германия за осма поредна година . Обменът сред двете страни възлизаше на 253 милиарда евро.

През първото тримесечие на 2024 година немският експорт за Съединени американски щати се е повишил в допълнение заради стабилната стопанска система там. В същото време се регистрира спад във вноса и износа от и към Китай. Китай създава от ден на ден артикули, които преди страната е внасяла от Германия.

Германският импорт на артикули от Китай е намалял с съвсем 12% на годишна база през първото тримесечие, до момента в който износът на артикули за Китай е понижен с малко над 1%, съгласно немския стопански институт.

Близо 10% от износа на немски артикули е за Съединени американски щати. Износът за Китай е към 6 %.
 Германските вложения в Китай доближиха нов връх
Германските вложения в Китай доближиха нов връх

Китай остава най-важният търговски сътрудник на Германия за осма поредна година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР